Baggrund

Hvem er jeg?

Jeg hedder Pernille Munck Sauvr og er 43 år. Jeg er uddannet psykolog, cand.psych. fra Århus Universitet i 2010, autoriseret af Psykolognævnet i 2015 og efteruddannet specialpsykolog i 2021.

Jeg har mange års erfaring som klinisk terapeut og har løbende specialiseret mig inden for flere terapeutiske retninger, og har derforuden indgående kendskab til en række andre terapeutiske retninger bl.a. Kognitiv adfærdsterapi, Prolonged Exposure og Narrativ terapi og integrerer metoderne herfra, når det er hensigtsmæssigt i behandlingen.

Jeg videreuddanner mig løbende og modtager fast supervision på mit arbejde.

Efteruddannelse
Autoriseret af Psykolognævnet i 2015
Specialpsykolog i Børne- og Ungdomspsykiatri (4 år)
Efteruddannelse i Compassionfokuseret terapi (CFT) (2 år)
Efteruddannelse i MentaliseringsInspireret Systemisk Terapi (MIST) (1 år)
Efteruddannelse i EMDR Terapi
Specialistuddannelse i psykoterapi (igangværende)
Certificeret i ADOS-2 Autism Diagnostic Observation Schedule 2nd ed.
Efteruddannelseskursus i Psykotraumatologi

det behandler jeg

Behandling

Stress
Angst, f.eks. eksamensangst m.m.
OCD
Depression
PTSD & K-PTSD

Personlig udvikling

Lavt selvværd og selvkritik
Overtænkning og bekymringstendens
Eksistentielle problemstillinger
Imposter syndrom
Sorg & krise

Det kan du forvente af et forløb hos mig

Når du starter i et behandlingsforløb hos mig, vil du indledningsvist blive tilbudt en opstartssamtale, som danner udgangspunkt for tilrettelæggelsen af dit forløb fremadrettet.

Om opstartssamtalen
Det har stor betydning for kvaliteten af et behandlingsforløb, at vi indledningsvist grundigt afdækker, hvilke symptomer du eller din pårørende oplever og hvilke udfordringer eller symptomer det medfører for jer i hverdagen. Hermed opnår vi en fælles forståelse af problemet, og jeg har mulighed for at vurdere, hvordan jeg kan hjælpe dig/jer bedst samt hvilken behandlingsform, der vil være mest relevant i forhold til jeres problemstilling.

Det vigtigste ved samtalen på vores første møde er, at du/I har mulighed for at lære mig at kende og mærke efter, om I føler jer trygge og motiverede til at starte i et udrednings- eller behandlingsforløb.

Jeg sætter altid god tid af til en opstartssamtale, da der er mange ting vi skal omkring, for at kunne afdække problemstillingen grundigt. En opstartssamtale kan inkludere kliniske interviews, samt spørgeskemaer. Efter opstartssamtalen giver jeg jer en tilbagemelding og anbefaling med henblik på det videre udrednings- og el. behandlingsforløb.

behandlingsmetoder

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)

EMDR er en veldokumenteret og anerkendt terapi i verdenssundhedsorganisationen WHO til behandlingen af PTSD og andre stresstilstande hos både børn, unge og voksne. Behandlingsformen viser desuden lovende resultater for andre psykiske lidelser som angst,
smerter, depression, samt som præstationsfremmende behandling hos elitesportsudøvere.

EMDR tager udgangspunkt i hjernens måder at bearbejde information og lagring af traumatiske oplevelser. Formålet med behandlingen er at påvirke den måde en traumeerindring er lagret på, sådan at den ændres fra en mere ”fastfrossen” tilstand til at blive funktionel og tilknyttet et netværk af sunde og adaptive tanker. Forskning inden for EMDR finder at behandlingsformen er både effektiv og har varige resultater over tid.

Ved traumefokuseret behandling foretages indledningsvis en grundig traumehistorik, således at jeg kan sikre, at du tilbydes en traumebehandling, der er tilpasset dine behov. Der afsættes mellem 50 – 90 minutter pr. gang, og det anbefales at sessionerne gennemføres med en uges interval. Varigheden af et forløb afhænger af kompleksiteten i din problemstilling. Erfaringen er, at du allerede efter få sessioner
vil opleve en vis bedring.

Læs mere – EMDR DANMARK har lavet en grundig klientinformation med beskrivelse af et typisk EMDR forløb: https://www.emdr.dk/Hvad-er-EMDR.aspx

Shapiro,F. Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) Therapy (3.ed.) 2018. New York: The Guilford Press

COMPASSIONFOKUSERET TERAPI (CFT)

Compassionfokuseret terapi/Compassion Focused Therapy (CFT) er en nyere integrativ terapiform, der i fagtermer tilhører den ”Tredje generation af kognitiv adfærdsterapi”. Terapiformen er udviklet af Professor Poul Gilbert (UK) og baserer sig på videnskabsteori med rødder i evolutionsteori, neurovidenskab, social – og
udviklingspsykologi, kognitiv adfærdsterapi og mindfulness.
Terapien har vundet indpas over store dele af verden og er særdeles virksom overfor følelsesmæssige vanskeligheder relateret til oplevelser af selvkritik og skam, og har til formål at udvikle en øget indre styrke til at møde de udfordringer livet bringer.

Vi ved i dag, at selvkritik og skam spiller en væsentlig rolle i udviklingen og vedligeholdelsen af en række lidelser og problemer, og der er evidens for anvendelsen af CFT i behandlingen af angst, depression, kroniske smerter, spiseforstyrrelser, misbrug, personlighedsforstyrrelse og PTSD.

Den engelske term ”Compassion” er svær at oversætte direkte til dansk. Det nærmeste danske begreb er ”medfølelse”. Essensen i  compassion er at lære at være sensitiv over for sine egne og andres sårbarheder, og at lære strategier til at forebygge, lindre og håndtere det, der er vanskeligt.

I et compassionfokuseret forløb får du hjælp til at forstå, hvordan din psyke fungerer, til at øge din tolerance overfor svære følelser, samt at lære strategier til selvberoligelse og selvomsorg. Vi arbejder oplevelsesorienteret og med integration af åndedrætsteknikker, mindfulness- og opmærksomhedstræning samt visualiseringsøvelser, der understøtter udviklingen af compassion.

Læs mere om compassion her:
https://mindfulness.au.dk/kom-godt-i-gang/viden-om-mindfulness-og-compassion

Schlander, C. Compassionfokuseret terapi i praksis. 2020. København Hans Reitzels Forlag

Gilbert, P & Simos, G. Compassion Focused Therapy. Clinical Practice and Applications. 2022. New York Routledge.

MENTALISERINGSINSPIRERET SYSTEMISK TERAPI (MIST)

MIST er en moderne familieterapi, som tager afsæt i indsigterne fra
mentaliseringsbaseret terapi og benytter dem ind i familieterapiens kontekst. Terapiformen er en både legende, kreativ og effektiv tilgang til arbejdet med sårbare børn, unge og familier, og giver plads til en fleksibel og alsidig brug af virksomme teorier og teknikker i bestræbelserne på at tilpasse arbejdet til den specifikke problemstilling.

For en indføring i nogle af principperne bag behandlingsformen kan henvises til bogen ”Mentalization-Based Treatment with Families” af Eia Asen og Peter Fonagy, samt til AnnaFreud Centeret, hvor der findes yderligere information og oversigt over relevant forskning.

https://www.annafreud.org/training/health-and-social-care/mentalization-based-treatments-mbt/mentalization-based-treatments-with-children-young-people-and-families/

Fonagy, P & Asen, E. Mentalization-Based Treatment with Families (2021).